Adil's Blog | Zo oud ben ik nog niet!

‘ Het groepje op school ‘

Als kind wil je vaak bij een groep horen daarbij horen natuurlijk ‘coole’ kleren , mobieltjes en andere dure  spullen want ja wat is cool zonder duur ? Ik zie ’t vaak zo als je bij een stoere groep wil horen dan moet je er ook stoer bij lopen , maar stel je wil wel bij de groep maar je wil niet een aparte stijl van ’t groepje?

Wat doe ik dan? Richt je eigen groepje op ga in de pauze met iemand  praten of spelen er komen vanzelf wel meer mensen bij staan . En als je dat uiteindelijk elke pauze doet ga je toch een soort van eigen groepje vormen zonder dat gedoe van: Wat voor kleren of uitstraling moet ik hebben om hier bij te staan? Nee! dat niet ,  blijf jezelf je komt er wel als je maar wilt!!

Bij mij op school , in de klas gebeurt dit niet zo al zie ik wel altijd elke dag een hele groep meden bij elkaar staan over wat ze hebben gedaan daar staan ze dan met ze allen in een cirkeltje maar als er bijv.  een nieuw meisje in de klas is is ’t helemaal niet ’t geval van buiten sluiten ’t is meer van kom ‘r maar bij hoor vertel even wie je bent en hobby’s en zo en dan een week later zie je ze gewoon bij elkaar staan als 1 grote groep zonder ” buitenstaanders ”

Wat ik wel merk is dat ’t bij de jongens er net iets anders aan toe gaat ze willen iemand bij wijze van spreken van top tot teen leren kennen wij willen echt dat we zeker kunnen weten dat iemand te vertrouwen is en als je alle  ” uit je duim zuigt”  kom je ook niet ver maar er wordt uiteraard door iedereen een kans gegeven.

Bent u ouder en is uw kind nieuw op school , dan geef ik de tip altijd te vragen hoe ’t op school was een kind kan (durft) niet zomaar 1 2 3 te vertellen dat hij of zij gepest wordt op school .

Bent u leraar dan is ’t voor mij al bijna logisch aan ’t eind van de week te vragen hoe ’t op school was. Zo beleef ik ’t .

En ben je kind en lees je dit? Laat merken dat pesten niet ‘vet’ is . Kom op voor je zelf of een ander!!

Advertentie

10 Reacties

 1. Hoi Adil, een goed stuk heb je geschreven! Het is goed om te lezen van jou als ‘schoolplein-ervaringsdeskundige’ dat als je nieuw bent op jouw school zeker niet zomaar buiten de groep valt. Nog interessanter vind ik je visie op hoe dat bij de jongens gaat! Meteen naar de Trouw sturen zou ik zeggen, met een link naar je blog, voor Watjes & Schatjes!

  2 november 2010 om 7:04 am

 2. Mooi geschreven Adil! Ik zal er op letten dat ik aan het einde van de week aan de kinderen in mijn klas vraag hoe ze het op school vonden. Ik ben nu al benieuwd naar je volgende blogpost!

  2 november 2010 om 3:08 pm

 3. Dag Adil,
  Ik denk, net als Tessa, dat het heel belangrijk is dat juffen en meesters niet alleen aan je lesgeven, maar zich ook bezighouden met wie jij bent en wat jou bezighoudt.

  Het is al helemaal goed als jullie dat als leerlingen op school ook zelf mee bezig zijn en met elkaar pesten en ‘gewoon leuk’ met elkaar omgaan.

  Mooi begin van je blog. Blijf goed om je heen kijken naar al het moois en bijzonders om je heen en blijf daar dan lekker uit jezelf over schrijven.

  2 november 2010 om 6:24 pm

 4. Goede bijdrage. Het is volgens mij inderdaad belangrijk dat je vooral jezelf blijft. Dat je niet probeert anderen na te doen. Wij verschillen allemaal. Dat is juist leuk. Het zou saai zijn als we allemaal dezelfde kleren of mobiele telefoons hadden. Leuk hoe je beschrijft hoe meiden en jongens nieuwelingen in de groep opnemen. Ik vind het belangrijk dat je niet te snel over anderen oordeelt. En met elkaar praten over hoe het is op school: vooral doen.

  2 november 2010 om 7:00 pm

 5. Hallo Adil,

  Via een Twitter-bericht van mijn oud-collega Wilfred Rubens kwam ik jouw blog tegen. Ik wil je graag complimenteren. Je kunt leuk schrijven en het onderwerp vind ik erg relevant. Mijn zoon van 8 komt ook met dergelijke verhalen thuis en vanzelfsprekend herken ik nog wel het een en ander van vroeger. Goed gedaan en ga zo door!

  2 november 2010 om 7:39 pm

 6. Jacqueline Duerinck

  Leuk om te bloggen over de dagelijkse zaken op een basisschool. Je leest zelden hoe het daaraan toegaat vanuit het gezichtspunt van de leerling zelf. Ga zo door!

  2 november 2010 om 9:19 pm

 7. Leendert-Jan van Splunter / @eljee59

  Goed verhaal Adil. Zeker weten: blijf jezelf en ben open, eerlijk en nieuwsgierig naar anderen. Dat is de manier om met elkaar om te gaan!

  2 november 2010 om 9:42 pm

 8. Hoi Adil,
  Mooie blog! Zou je ook eens willen bloggen over hoe jij het voortgezet onderwijs ziet?
  Wat is daar anders dan op de basisschool?
  Groetjes Katinka

  3 november 2010 om 12:28 pm

 9. Hoi Adil,
  Leuk om eens een blog te lezen van een leerling in plaats van meesters en juffen. Pesten is echt niet (!) leuk, veel kinderen gaan dan niet graag naar school. Heel goed om dat in een blog te bespreken. Ik ga er nog beter op letten!

  Ik ben erg benieuwd naar je volgende stukje.

  Michel

  3 november 2010 om 5:46 pm

 10. astrid

  Heey Adil,

  Ik ken je alleen maar via twitter maarja…
  Leuke blog!
  Gaan jongens in jouw klas dan helemaal niet met meisjes om? Je beschrijft dat jongens anders doen enzo dan meisjes, maar ik ben mijn hele basisschooltijd lang evenveel met jongens als met meisjes omgegaan. Wij hadden helemaal niet echt ‘groepjes’ in de klas, je had gewoon vrienden. Op de middelbare school wordt het hele groepjes gebeuren echt veeeeeeeel erger, dat is wel vooral bij meisjes zo.. 😛

  6 november 2010 om 11:19 am

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s