Adil's Blog | Zo oud ben ik nog niet!

Lekker Knallen!

Ja ’t is eindelijk Kerstvakantie!, ik was er wel aan toe maar vakantie is voor mij geen vakantie van bloggen twitter en dat soort dingen ik blijf lekker twitteren zolang ik in Nederland ben! Maar Kerstvakantie betekent ook lekker knallent ’t nieuwe jaar in voor mij en dat ga ik natuurlijk doen maar niet zonder veiligheidregels.  Ik heb geleerd van school en ouders dat je met vuurwerk altijd voorzichtig met vuurwerk moet omgaan om dat ’t anders misgaat maar dat klinkt al bekend school heeft er nog een zetje bij gedaan, bij ons in de klas zijn er 2 mensen van bureau Halt gekomen die ons alles hebben uitgelegd over hoe gevaarlijk ’t kan zijn en de straffen die we ervoor kunnen krijgen. Voor mij heeft dit nog een extra  gedachte geplaatst van wow! Ik wist niet dat ’t zo gevaarlijk was, en zo streng behandeld werd. Hier even een paar dingen die ik geleerd heb en die belangrijk zijn om te leren

De politie kan je aanhouden voor de volgende vuurwerkovertredingen en naar Halt sturen:

  • Het bezit van illegaal vuurwerk.
  • Het bezit van vuurwerk buiten de vastgestelde verkoopdagen.
  • Het bezit van meer dan tien kilo vuurwerk.
  • Het afsteken van vuurwerk buiten de toegestane tijd.
  • Strafbaar baldadig gedrag met vuurwerk.

En hier nog een stukje dat ik heb gevonden uit ondertussen.nl

Met Oud en Nieuw zullen de Nederlandse officieren van justitie extra streng op gaan treden. Het is natuurlijk nooit de bedoeling dat mensen rottigheid uithalen maar met Oud en Nieuw wordt dit al helemaal niet getolereerd.

Als je wordt opgepakt tijdens de jaarwisseling krijg je een straf die 75 procent hoger is dan normaal. Mensen die politieagenten, ambulancepersoneel of de brandweer lastigvallen krijgen nog hogere straffen. Die kunnen zelfs twee keer zo hoog zijn als normaal.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s