Adil's Blog | Zo oud ben ik nog niet!

Cito Zenuwen en Scores 1/3

De Cito is al in de buurt hij komt steeds dichterbij, hij komt ondertussen voor mij al over een kleine 2 weken. De Cito word bij ons gedaan op 1, 2 en 3 februari dat zijn de alles beslissende dagen dat zijn de dagen we zolang op geoefend hebben. Ja natuurlijk ben ik zenuwachtig en vind ik het een beetje spannend maar wie niet? Mijn verwachte score is HAVO-VWO en dan in getallen 541 wat betekent 541?  Je kan scoren tussen de 501 en 550 dat iemand 501 scoort komt (bij ons) niet vaak voor.   Ik heb hier een rijtje met scores en opleidingen!

Er word veel geoefend op dit moment we krijgen oude citoboekjes en maken daar opdrachten uit we krijgen nog meer extrawerk als je klaar bent met je werk ga dan maar oefenen  met iets waar je nog niet helemaal goed in bent, bij mij lag dat dat bij begrijpend lezen en woordenschat maar na veel oefenen is dat ook gelukt ik stond voor allebei een C ( Je Hebt A B C D E, A is het beste en E het slechtste)  dat vond ik niet fijn ik wilde wat hoger staan dus heb ik daarop geoefend met woordenschat kan je alleen maar meer lezen! Maar met begrijpend lezen kan je echt oefenen  voor begrijpend lezen sta ik nu een B en voor woordenschat een A. Ik hoop dat dit met de Cito ook zo goed gaat. Met de Entreetoets heb ik vrij slecht gehaald vind ik 70 percentage.

De post was vrij kort maar als ik bezig ben met de Cito komt er een Cito Bezig 2/3 en als ik de uitslag heb Cito uitslag 3/3.

Advertentie

5 Reacties

 1. Thomas

  cito stelt niks voor, is ook niet levens belangrijk ze kijken maar voor 25% naar de uitslag en voor 75% naar je hele werkhouding 😉

  17 januari 2011 om 11:00 am

 2. Hoi Adil,
  Ik heb net even je blog gelezen over de Cito en complimenten voor de vele informatie die je geeft. Een dingetje vraag ik me af. Ik denk namelijk niet dat je met een score van 501 naar de basisberoepsgerichte leerweg kunt. Er bestaat ook nog zoiets als praktijkonderwijs. Op mijn school werkt het in ieder geval niet zo. Ik zie wel dat het ook zo op wikipedia staat maar ik vraag het me af.

  groetjes, Tessa

  17 januari 2011 om 11:08 am

  • A.E

   @ Tessa

   Ja er is idd een praktijk onderwijs

   Een kennis van mij zit erop!

   5 mei 2011 om 8:27 am

 3. Dag Adil,

  Weet je dat ik me al jaren afvraag hoe die puntenindeling er uit ziet (ik heb er overigens ook nooit naar gezocht)? Dank daarvoor. De indeling klopt toch wel, hoop ik (zie Tessa’s opmerkingen). Ik vind zelf dat we in Nederland te veel waarde hechten aan de CITO-score. Hoe jij je tijdens de hele basisschool hebt ontwikkeld (en ook buiten school) is volgens mij belangrijker dan een toets van drie dagen. Maar goed: omdat het Nederlandse onderwijs de CITO-score zo belangrijk vindt, hoop ik dat jij ‘m goed maakt. Veel succes. Een beetje spanning is goed, te veel spanning niet. Maak je dus niet al te druk. Gewoon je best doen.

  17 januari 2011 om 8:21 pm

 4. marco

  Die 70 procent was hartstikke goed, als dat een percentielscore van 70 is, dan had 70 procent het slechter of evengoed gemaakt en 30 procent beter.
  Dus met een percentielscore van 70 kun je waarschijnlijk naar een havo of havo/vwo type.

  21 september 2011 om 10:21 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s