Adil's Blog | Zo oud ben ik nog niet!

Verslag Nederlands :)

Ik heb lang niet meer geblogd, omdat mijn tijd een beetje tekort schiet. Nou ja, tijd genoeg maar ik besteed nu meer tijd aan mijn huiswerk en die andere dingen waar je teveel van hebt 😉 Maar ik besloot vandaag is mijn opstel van Nederlands online te zetten. De opdracht: Bedenk een verhaal met Boom en Mes erin die 2 dingen moeten een hoofdrol in je verhaal spelen  nou dit is er van gekomen :

’Kom je eten’’ Roept moeder naar haar zoon ‘’Ja, wacht even’’ Roept Jonas  ‘’Ik kom er aan!’’

‘’Judith, schuif jij ook aan?’’ ‘’Nee, ik ga straks naar Stephanie daar gaan we wat eten en dan ga ik even lekker stappen met haar en een paar anderen’’ ‘’Oke, maar wel voor twaalf uur terug’’ Antwoord moeder. Jonas holt ondertussen naar beneden. ‘’Mam, ik ga zo meteen  naar buiten, ’t bos in met Herbert. ‘’ Gezellig!’’ Antwoord moeder ’’Maar heb je je huiswerk al af?’’  ‘’Jaaa, mam dat hoef je niet altijd te vragen ik kan zelf ook wel plannen’’ ‘’ Oo, sorry dat ik je probeer te helpen, je bent  voor zes uur thuis. Afgesproken?’’ ‘’Zes uur?! Waarom mag Judith tot 12 uur, en ik tot zes uur?’’ Vraagt Jonas ‘’ Omdat jij een kleine snot neus bent, en je nog maar in groep zes zit’’ Antwoord Judith ‘’Als jij zo groot bent als ik mag je ook tot twaalf uur lekker met je vrienden zijn, afgesproken?’’  ‘’En toch vind ik het niet eerlijk oud of niet! ‘’ Eet nou maar je boterham op anders kan je maar 10 minuten naar buiten’’ zegt moeder.

 

Herbert opgehaald en in het bos aangekomen zien ze een rood glimmend zakmes liggen, Herbert raapt het op en bewondert ’t met zijn ogen. ‘’Jonas moet je nou is kijken! ‘’ Roept Herbert ‘’ Ik heb zonet een zakmes gevonden!’’ Jonas komt aanhollen met een paar stokken laat ze op de grond vallen en pakt het mes af.’’ Wauw! Wat zullen we er mee doen? ‘’ ‘’Mag ik ’t is vasthouden?’’ Vraagt Jonas  ‘’ Nee,  het is mijn mes, afblijven!’’ Jonas en Herbert vechten om het met mes, als Herbert loslaat schiet het mes de boom in… Er druipt gloeiend groen spul uit de boom.  Jonas neemt er een beetje van op z’n vinger en likt ’t op. Jonas voelt zich gelijk minder lekker, Herbert ligt ondertussen nog naar de snijwond te kijken in z’n arm. Er spat ongelofelijk veel bloed uit. Herbert en Jonas worden allebei onwel en raken buiten bewust zijn. 

Dat was mijn verhaal ik hoop dat u ervan genoten heeft 🙂

Ik hoop snel weer te bloggen !

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s