Adil's Blog | Zo oud ben ik nog niet!

Sinterklaas? Daar zijn we veel te oud voor!

Sinterklaas? Daar zijn we veel te oud voor!
…Of toch niet… Jullie volwassen denken vast dat ’t saai voor kinderen om naar de sint te kijken om de sint een half uurtje in de klas te krijgen maar nee … Ik vind ’t hartstikke leuk gewoon net als vroeger sint en piet in de klas pepernoten strooien gewoon doen of er niks gebeurt is gewoon even lekker lol maken… Sinterklaas vieren is ook nog super leuk!! Ook om dat je bijvoorbeeld omdat je ’t thuis niet viert of vierde. Ik heb ’t wel gewoon gevierd dat was super leuk ! Maar als je ’t al weet begint ’t minder leuk te worden maar een bezoekje van de sint blijf leuk :-)! Dat is natuurlijk niet ’t enige je krijgt bijvoorbeeld ook als je al wat ouder bent de surprises. En een klasse cadeau en een al die kleine onderbouwertjes die liedjes aan ’t zingen zijn voor de sint super leuk!
Ik heb uiteraard bij zo’n feest gevraagd om een gastblog van iemand en voor ik ’t wist had ik een reactie van Brigette Boezelijn, Brigette wilde dit wel doen en ik vond ’t helemaal oke 🙂 Een blogpost van een volwassenen op een blgo van een kind… Hoe raar ’t ook klinkt Brigette heeft ’t echt gedaan.
Zo schreef ze:,
Met weemoed denkt ik terug aan de jaren dat mijn dochter, inmiddels 9, nog geloofde in Sinterklaas. Toen ze tien maanden was sleepte ik haar al mee naar het eerste sinterklaasfeest. Nog te jong om iets te begrijpen, genoot ik met volle teugen van het grootste toneelstuk dat jaarlijks in Nederland wordt opgevoerd.
Hoe groot kan een klein land zijn. Ieder jaar weer laten we honderdduizenden kinderen kijken naar het mooiste sprookje dat er bestaat. En iedereen doet mee!
TV-sterren vinden het een eer om mee te mogen spelen en de burgemeester van het stadje waar de Sint aankomt speelt het spel gewoon mee. Ieder jaar weer staat het land drie weken op zijn kop.
Toen mijn dochter nog geloofde in de goedheiligman, vierden we het feest afwisselend met de ene en de andere opa en oma. Bij de opa en oma van mijn man waren ook oudere neefjes en een nichtje betrokken. Ook zij vonden het prachtig om mee te gaan in het verhaal. Oma speelde sinterklaasliedjes op de piano, er was warme chocolademelk en zelfgebakken speculaas. Het was ieder jaar weer een raadsel hoe de pieten toch die zak met cadeautjes ongezien in het huis konden verstoppen. Als volwassenen trokken we lootjes. Een mooie gelegenheid om met gedichten elkaar het één en ander te vertellen.
Bij de andere opa en oma zaten we een keer hard zingend op de Sint te wachten. Mijn broer verdween ongezien naar de gang om de cadeautjes voor de deur te zetten. Het duurde en duurde. We spoorden mijn dochter en haar nichtje aan om nog harder te zingen. “Laten we maar uit het raam kijken of hij er al aankomt”, opperde iemand. Op dat moment trokken daar stom toevallig Sint en Piet met een witte schimmel langs het raam :-0. Je kunt je voorstellen hoe verbaasd wij als volwassenen waren!
En ik… ik geloofde weer 🙂
Het zal zo’n jaar of twee geleden zijn dat ik met mijn dochter naar de musical “Hamelen” keek. Maarten Wansink die ieder jaar Huispiet speelt, speelt ook een belangrijke rol in de musical. Ze herkende hem als Huispiet, maar vroeg zich af hoe hij nu in deze musical kon spelen. Het bleef een tijdje stil, maar na een tijdje kwam ze met een briljante oplossing: Hij had zich gewoon wit geschminkt en kon zo meedoen!
Een paar maanden later kwam ze erachter dat de Marc Marie Huijbregts wel heel veel op de Sorry-piet leek. We hebben het haar toen maar verteld. Ze zat inmiddels in eind groep 4 en vonden het wel een beetje tijd. Het enige wat ze op dat moment kon uitbrengen was: “Krijg nou wat!”
Vorig jaar hebben we het sintfeest nog thuis gevierd. Dit jaar heeft onze dochter er voor gekozen om Kerst te vieren.
Gelukkig ben ik juf en mag ik ieder jaar legaal meedoen aan het mooiste toneelstuk dat er bestaat!

Brigitte Boezelijn

Brigette ik wil u heel erg bedanken!!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s